0515 - 44 44 55 (ma t/m vr 19.00 - 21.00 u)

Vrijwilliger worden


Er is elke week ongelofelijk veel te doen bij de voedselbank Sneek. Want voor er een pakket klaar is voor onze deelnemers, moet er eerst heel wat werk verzet worden. Daar zijn denkers en doeners voor nodig. Mensen die achter het beeldscherm zitten voor het administratieve proces. En mensen die hun mouwen opstropen en helpen met bijvoorbeeld laden/ lossen, kratten inpakken en schoonmaken.

Waarom werken bij de voedselbank?
Natuurlijk omdat het dankbaar en nuttig werk is. Maar het is ook gezellig. Je ontmoet veel verschillende mensen. Je weet waar je het voor doet en meestal kost het je maar een paar uurtjes per week. En dat geeft voldoening. Eigenlijk heeft iedereen bij voedselbank Sneek zijn/haar eigen reden.

Niemand wordt betaald
Bij de voedselbank is geen enkele betaalde kracht. Iedereen, ook in de landelijke organisatie, is vrijwilliger. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen.

Vrijwillig is niet vrijblijvend
Werken bij voedselbank Sneek betekent werken met gemotiveerde, enthousiaste mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Het is belangrijk om daarom goede afspraken te maken over wat je activiteiten zullen zijn, wanneer en hoe lang je die zult doen en dat je realiseert dat er geregeld op je gerekend wordt. Al onze vrijwilligers krijgen een vrijwilligersovereenkomst en zijn collectief WA-verzekert.
Om je als vrijwilliger op de hoogte te houden van allerlei belangrijke zaken (zoals het rooster), maken we veel gebruik van email. Het is dus belangrijk dat je een emailadres hebt en dat je regelmatig controleert of er nieuwe berichten zijn.

Welke vacatures zijn er?
We hebben ongeveer 70 vrijwilligers bij ons werken. Heel diverse mensen, met heel diverse taken. Regelmatig hebben we behoefte aan vervanging of uitbreiding. Kijk daarom eens op onze vacaturepagina. En mocht er niets van je gading bij zitten, maar wil je toch graag aan de slag? Stuur dan gerust een email naar onze vrijwilligerscoördinator.


Heeft u vragen of opmerkingen? Klik dan hier voor de contactpagina.