0515 - 44 44 55 (ma t/m vr 19.00 - 21.00 u)

Extra inkomen


Het kan zijn dat u nog niet gebruik maakt van de regelingen die er voor u zijn. Zo kunt u vanuit de overheid bij een laag inkomen huur- en/of zorgtoeslag en mogelijk kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag krijgen. Meer informatie vindt u op www.toeslagen.nl.

Moet je toeslagen terugbetalen?
Heb je een brief ontvangen van de Belastingdienst waarin staat dat je teveel toeslag hebt ontvangen en dat je moet terugbetalen? Maar klopt dit niet? Zorg dat je binnen 6 weken bezwaar maakt of in beroep gaat! Dit kun je zelf doen maar ook met hulp van een juridisch expert. Zelf bezwaar maken kost je niets. En ontvang je één of meerdere toeslagen? Dan heb je grote kans dat je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtshulp bij bezwaar en beroep mocht je een juridisch expert nodig hebben.

Recht op Toeslagen is een organisatie die mensen helpt bij problemen met hun toeslagen als zij dit ten onrechte terug moeten betalen aan de Belastingdienst. Denk hierbij aan zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget. Zij doen dit deels met vrijwilligers en deels met gesubsidieerde rechtshulp. Voor hulp, kijk op www.rechtoptoeslagen.nl.

Vanuit de Gemeente Súdwest – Fryslân zijn er verschillende financiële tegemoetkomingen:

  • Bijdrageregeling minima en kindpakket. U kunt hiermee geld krijgen voor uzelf en uw eventuele kinderen om mee te doen aan culturele of sociale activiteiten. Daarnaast is het mogelijk voor kinderen van 5 tot en met 17 jaar om op kosten van de gemeente hun zwemdiploma A te halen. Voor kinderen in de eerste klas van het voortgezet onderwijs kan een laptop worden aangevraagd.
  • Individuele inkomenstoeslag. U kunt hiervoor in aanmerking komen wanneer u 36 maanden of langer een laag inkomen heeft.
  • Collectieve zorgverzekering AV Frieso. Een basisverzekering met een verplichte aanvullende verzekering. De gemeente betaalt mee aan de kosten van de premie.
  • Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering. Een bedrag van € 120,00 voor de kosten van een aanvullende verzekering wanneer u niet bij de Friesland bent verzekerd.

Lees ook de nieuwste Kansbrief. Hierin staat van welke regelingen u gebruik kunt maken.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij de Gemeente Súdwest – Fryslân. De balie Inkomen zit aan de Gedempte Neeltjeshaven 10 in Sneek (ingang bij de binnentuin van het stadhuis) en is open van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12:30 uur.


Heeft u vragen of opmerkingen? Klik dan hier voor de contactpagina.