0515 - 44 44 55 (ma t/m vr 19.00 - 21.00 u)

Huisdieren


Tijdens het intakegesprek voor de voedselbank, wordt het aantal honden en katten genoteerd. Als aan u (tijdelijke) voedselhulp wordt toegekend, kunt u per uitgifte voor maximaal 3 huisdieren droogvoer krijgen. Het is de bedoeling dat u zich blijft realiseren dat een dier altijd geld kost.
Het droogvoer is over het algemeen onvoldoende voor een week, maar biedt zeker verlichting op het budget.

Daarnaast kunt u als baasje van huisdieren terecht bij de Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Deze stichting biedt steun aan huisdier eigenaren die door financiële nood het niet alleen redden te voorzien in de basisbehoeften van hun huisdier(en), zoals: voeding, acute veterinaire zorg en veiligheid.

U kunt als deelnemer van de voedselbank Sneek zelf contact opnemen met de stichting voor veterinaire steun. De stichting beoordeelt uw hulpvraag en heeft hierover contact met een dierenarts. Ook bespreekt ze met de specialist de financiële consequenties en met de bewindvoerder van een deelnemer de betalingsmogelijkheid. Als er geen mogelijkheid voor financiële ondersteuning is, onderneemt de stichting actie naar een aantal dierenwelzijn organisaties. Als een deelnemer geen goed vooruitzicht heeft en besluit tot uitplaatsing van een huisdier, dan ondersteunt de stichting bij herplaatsing.

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

Postadres: ’t Haantje 62, 7847 TD ’t Haantje (Drenthe)

Aanvraag voor steun kan digitaal via de website worden gedaan https://www.huisdierenwelzijn.nl

Voor acute medische zorg: contact via de dierenarts

Dierenvoedselbank “de Gouden Poot”

voor de aantoonbare minima zal het € 5,00 per dier kosten incl. de Chip en het vaccinatieboekje enz. alles gereduceerde prijs, ook dierenvoedsel tegen een aantrekkelijke prijs kijk eens op, voedsel wordt thuis geleverd.

www.degoudenpoot.nl


Heeft u vragen of opmerkingen? Klik dan hier voor de contactpagina.