0515 - 44 44 55 (ma t/m vr 19.00 - 21.00 u)

Minder uitgaven


  • Stichting Leergeld Sneek
    Stichting Leergeld heeft als doel het voorkomen van sociale uitsluiting van schoolgaande kinderen (4 – 18 jaar) uit gezinnen met minimale financiële middelen. Stichting Leergeld wil er aan bijdragen dat kinderen mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes en kunnen voetballen, hun zwemdiploma kunnen halen, op schoolreisje kunnen en nog veel meer. Wanneer het gezinsinkomen lager ligt dan 120% van een bijstandsuitkering, dan kan Stichting Leergeld wellicht iets voor uw kind betekenen.

Wanneer u er zelf met deze regelingen niet uitkomt of moeite hebt met het aanvragen kunt u als inwoner van gemeente Súdwest-Fryslân terecht bij:

  • Papierwinkel
    Heeft u hulp nodig met het invullen van formulieren of het digitaal aanvragen van toeslagen, heffingskortingen, belastingaangiftes of uitkeringen? Kom dan tijdens de openingstijden langs bij de Papierwinkel. De deskundige vrijwilligers van de Papierwinkel helpen u graag.Houd rekening met een wachttijd. Wij doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Hebben we meer tijd nodig om uw vraag goed te behandelen, dan maken we een nieuwe afspraak.
    Twijfelt u of u met uw vraag terecht kunt bij de Papierwinkel? Of wilt u weten wat u precies mee moet nemen? Neem dan eerst (tijdens openingstijden) telefonisch contact met ons op.

De Papierwinkel is onderdeel van de Stipepunten, waar ook Mantelzorg en Vrijwilligerswerk bij horen. Indien de vraag niet bij de Papierwinkel opgelost kan worden, verwijzen de vrijwilligers door naar de juiste instantie.

Bekijk hieronder de contactgegevens voor papierhulp:
• Stipepunt Sneek – Papierwinkel
• 06-50286430
papierwinkelsneek@voorelkaardoen.nl
Gonggrijpstraat 52, Sneek, locatie So&Co
Dinsdag 13.00-16.00 uur
Op deze middag is er een buurtcafe in So&Co en zijn er van 13.00-16.00 uur ook medewerkers van het gebiedsteam aanwezig om vragen aan de gemeente te stellen.

Wijde Noorderhorne 1, Bibliotheek

Donderdag 10.00-12.30 uur


Heeft u vragen of opmerkingen? Klik dan hier voor de contactpagina.