0515 - 44 44 55 (ma t/m vr 19.00 - 21.00 u)

Op 9 december werden wij benaderd door een leerkracht van het ROC Friese Poort met het navolgende bericht:
Op onze school, het ROC Friese Poort te Sneek, wordt (natuurlijk) aandacht aan besteed aan de kerstviering. De leerlingen van de opleiding Welzijnswerk willen graag naast het vieren van kerst ook aandacht besteden aan het welzijn van anderen. Solidariteit is dit jaar het thema.
In de kranten lezen we dat steeds meer mensen gebruik maken van de voedselbank. Daarom willen wij graag met onze leerlingen iets doen om producten te verzamelen, om die vervolgens aan de voedselbank aan te bieden.
Op 22 december vond de kerstviering plaats in de Martinuskerk aan de Singel in Sneek.
Voor de aanvang van de viering zijn de meegebrachte levensmiddelen in de kerk gebracht Het thema van de kerstviering was “Schenking” hetgeen mooi aansloot bij de de door de leerlingen gevoerde actie voor de voedselbank.
Bestuurslid van de voedselbank mevrouw Betty Edens heeft na afloop van de viering wat verteld over de voedselbank en de leerlingen en leerkrachten bedankt voor hun inzet en de ingezamelde goederen. Vervolgens zijn er 20 dozen aan het bestuur uitgereikt en samen met twee docenten op Top gebracht.