0515 - 44 44 55 (ma t/m vr 19.00 - 21.00 u)

Minder uitgaven


  • Stichting Leergeld Sneek
    Stichting Leergeld heeft als doel het voorkomen van sociale uitsluiting van schoolgaande kinderen (4 – 18 jaar) uit gezinnen met minimale financiële middelen. Stichting Leergeld wil er aan bijdragen dat kinderen mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes en kunnen voetballen, hun zwemdiploma kunnen halen, op schoolreisje kunnen en nog veel meer. Wanneer het gezinsinkomen lager ligt dan 120% van een bijstandsuitkering, dan kan Stichting Leergeld wellicht iets voor uw kind betekenen.

Wanneer u er zelf met deze regelingen niet uitkomt of moeite hebt met het aanvragen kunt u als inwoner van gemeente Súdwest-Fryslân terecht bij:

  • Papierwinkel
    De medewerkers van de Papierwinkel zijn deskundige vrijwilligers met een financiële en/of juridische achtergrond of stagiaires die een sociaal juridische opleiding volgen. Zo helpen zij met het digitaal aanvragen van toeslagen, uitkeringen en belastingaangifte doen. Of helpen ze bij het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld minimaregelingen of kwijtscheldingen. Timpaan Welzijn is “Toeslagen Dienstverlener” en is hiermee officieel een dienstverlener van de belastingdienst.

Oude Koemarkt 20
8601 EK Sneek

Inloopspreekuur: donderdag 09:00 – 12:00 uur
De Papierwinkel is bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur op woensdag en donderdag van 09:30 – 10:30 uur op telefoonnummer 06-50286430.


Heeft u vragen of opmerkingen? Klik dan hier voor de contactpagina.